Profesor fizike je zbog ocene ošamario i učenicu i njenu drugaricu u beogradskoj gimnaziji: Dečaci ih branili i udarili ga!

Nezadovoljna ocenom devojčica se pobunila i tada je nastao haos u Sedmoj beogradskoj gimnaziji

Ilustracija: Telegraf/Shutterstock

Profesor fizike Z. O. u Sedmoj beogradskoj gimnaziji ošamario je danas nasred časa učenicu koja pohađa drugi razred ove škole. Kako saznaje Telegraf, do čitavog incidenta došlo je kada se nezadovoljna ocenom devojčica pobunila.

- Na času fizike druge godine došlo je do incidenta. Direktor i ja čuli smo vrisak i odmah otišli u učionicu - kaže pedagog škole Dragica Kitanović za"Telegraf.rs".

Ona objašnjava kako je do incidenta došlo:

- Dete je odogovaralo i bila je nezadovoljna ocenom, odnosno reagovala da nije u redu njegov način ocenjivanja. On je je tada ošamario. Druga devojčica krenula je prema njoj da je odbrani i onda je i nju udario. Zatim su dečaci krenuli na profesora kako bi odbranili drugarice i udarili profesora - prepričava Kitanović.

Na pitanje zašto je tako reagovao i da li je bilo predznaka da bi profesor fizike mogao da napadne nekog od učenika, odgovorila nam je samo da šta god da je razlog moramo da vladamo sobom u svim situacijama.

Kako dodaje, čim je procenila da je situacija pod kontrolom i da je umirala učenika pozvala je Hitnu pomoć. Devojčici je ukazana pomoć. Obavešteni su roditelji i odeljenski starešina, a profesor je odveden u pratnji policije.

VIDEO: Procureo skandalozan snimak iz škole: Učiteljica vukla autistično dete po podu

(M.Ro.)