Svaki dan na ulici nalazimo novo, napušteno štene: Udruženje za brigu o životinjama objavilo potresan video izmučenog psa (VIDEO)

Pas je pronađen nasred ulice, kako nepomično leži, kost i koža

Udruženje Beta Beograd objavilo je snimak napuštenog psa koji je pronađen na ulici. Kako se navodi, isprva su mislili da je mrtav. Da ovo nije prvi put da se građani neodgovorno i čak bahato ponašaju prema životinjama, sa kojima dele životni prostor, dokaz su brojni snimci mučenja životinja.

"Ljudi, dokle?! Svaki dan novo, izbačeno i izmučeno štene!!! Pronašli smo ga nasred ulice, kako nepomično leži, kost i koža, mislili smo da je mrtav, da ga je zgazio auto!! Međutim, kada smo prišli podigao je glavicu i jedva dopuzao do nas jer je mršav i jedva hoda. Pun krpelja, toliko ih ima da mile po njemu što se i na snimku vidi. Isprepadan, boji se glasa, dodira, pogleda", piše u objavi.

On konstantno ima dijareju i slabo jede. Odmah je dobio terapiju, antibiotike, probiotik i tabletu protiv parazita, navode iz Udruženja.

Šta se to dešava s ljudima pa imaju potrebu da ne pomognu nekom slabijem od sebe - nije baš najjasnije. A još manje je jasno zašto se ljudi iživljavaju nad životinjama ili ih uzimaju, pa izbacuju na ulicu.

Udruženje je pozvalo sve građane koji mogu da pomognu životinjama, to i učine.

(Telegraf.rs)