Taksisti 9 sati blokirali centar Beograda: Nekoliko linija GSP moralo da promeni trase, a nastavak protesta je najavljen sve dok se ne ispune uslovi (FOTO)

Nekoliko stotina taksista blokiralo je saobraćajnicu u oba smera

Taksisti koji su još od podneva blokirali sam centra Beograda, prostor ispred Skupštine grada, razišli su se oko 20 časova. Tek tada je uspostavljen normalan saobraćaj, a linije gradskog prevoza vraćene na stare trase.

Foto: Telegraf

Nekoliko stotina taksista blokiralo je tokom dana saobraćajnicu u oba smera, a policija je regulisala saobraćaj na raskrsnici Takovske i Bulevara kralja Aleksandra, kao i na Terazijama.

Protest SITAB Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zbog zatvorenih ulica došlo je do promena i u gradskom prevozu.

Printskrin: Google Maps

- Linije 24, 26, 27, 37, 44 i 58 saobraćaju izmenjenim trasama u oba smera. One idu Takovskom i Džordža Vašingtona kako bi izbegle potez oko trga Nikole Pašića, a zatim nastavljaju redovnim trasama - rekli su tokom popodneva iz GSP-a.

Kako kažu, blokada saobraćaja u centru grada širila se na druge delove prestonice, tako da su obližnja Takovska, ali i Bulevar despota Stefana, deonice na kojima je kretanje bilo vrlo usporeno.

Blokada saobraćaja u centru grada širi se na druge delove prestonice Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Protest je organizovalo Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) koji traže striktnu primenu novog zakona, te najavljuju da će ostati na ulicama do ispunjenja svojih zahteva.

Zatvoren centar grada Foto: Tanjug/Sava Radovanović

(Telegraf.rs)