Svi smo se mesecima čudili "anoreksičnoj" zgradi, a danas je ovaj divlji objekat srušen do temelja

Bio je to načuveniji primer divlje gradnje

Foto: Telegraf

Jedan od najkontroverznijih objekata u Beogradu, čuveni "slim soliter" ili "plazma zgrada" u Ulici Svetozara Zorića bb na Medaković padini, srušena je danas do temelja. 

Podizanje ove zgrade 2018. izazvalo je pravu buru u javnosti, a gradilište je ekspresno zatvoreno u maju iste godine jer su inspektori utvrdili da su se "radovi izvodili bez adekvatne građevinske dozvole, zbog čega je tog istog dana naložena obustava svakog daljeg rada".

Početak rušenja u aprilu, Foto: Skupština grada

Kako su ranije ispričale komšije, na mestu na kojem je nikla "slim zgrada" bio je predviđen put, a nikla je zgrada koja im je zaklanjala pogled, a i pretila da se obruši. Pripreme za rušenje ove nelegalno sagrađene zgrade na površini većoj od 6.500 kvadrata počele su u aprilu, na opštu nevericu komšija, a rok je bio 15. jul.

I prethodnih godina bilo je rušenja divlje gradnje, ali nikad ovako velikog objekta.

- Daj bože da i to čudo vidimo, pa da je stvarno sruše - kazala je u aprilu jedna komšinica.

Bila je ruglo, Foto: Telegraf

Danas je rušenje završeno.

Inače, kako je Telegraf.rs pisao, gledano sa jedne strane zgrada je izgledala kao masivna građevina u kojoj se gradi stotine stanova, međutim kad bi se promenio ugao gledanja, bila je široka kao jedna soba. Nije bilo najjasnije gde bi stali stepenište, hodnici, liftovi.

VIDEO: "Anoreksična" zgrada na Zvezdari pre rušenja

(Telegraf.rs/Blic)