Pogledajte kako policija proverava da li je postavljena bomba u avionu u Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Policija identifikovala i privela Željka S. (58) zbog lažne dojave o postavljenoj bombi

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Kontradiverzione ekipe Policijske brigade u Beogradu, nakon detaljnog pregleda aviona koji je trebalo da poleti jutros oko 6.15 časova sa Aerodroma "Nikola Tesla", utvrdili su da nije nađena nikakva eksplozivna naprava i da je dojava bila lažna.

Policija je u međuvremenu identifikovala i privela "dojavljača" Željka S. (58).

Iz "Lufthanzinog" aviona koji je bio u pripremi za let ka Frankfurtu u četvrtak ujutru je evakuisano 130 putnika i pet članova posade zbog dojave da je u letelici postavljena bomba.

Foto: MUP Srbije

Policajci u specijalnim prslucima i sa zaštitnim šlemovima na glavama detaljno su pregledali svaki pedalj aviona. Za teže dostupna mesta koristili su i specijalna ogledala. Ispražnjeni su svi prtljažnici i iz letelice iznesen svaki komad prtljaga, kao i sve ostalo što bi moglo da bude sumnjivo,

- Izvršen je detaljan pregled putničkog i prtljažnog dela i nije uočeno ništa što bi predstavljalo opasnost po bezbednost putnika. Sama akcija je trajala nekoliko sati jer zahteva veoma detaljan pregled, morale su da se angažuju i druge aerodromske službe koje su nam pomogle prilikom tog pregleda. Na svu sreću, ispostavilo se da je dojava bila lažna i da putnici mogu nastaviti bezbedno svoj let sa, nažalost, zakašnjenjem - poručio je potporučnik Miroljub Savić, komandir voda u Kontradiverzionoj jedinici.

Foto: MUP Srbije

Avion je bio premešten na poziciju od 3.000 metara, gde je stručni tim pregledao letelicu i sav prtljag. Hitne službe su ostale udaljene čekajući ishod pregleda aviona. Policajci su imali i pomagača, nemačkog ovčara, koji je svaki komad prtljaga, izvađen iz aviona i poređan na pistu, propisno onjušio.

Foto: MUP Srbije

U avionu su bile i mlade košarkašice Srbije.

Foto: MUP Srbije

Putnici su poleteli za Frankfurt sa beogradskog aerodroma u 14.15 časova, sa 8 sati kašnjenja.

Foto: MUP Srbije

Svaki kutak aviona je pregledan i posle nekoliko sati utvrđeno je da nema opasnosti.

(Telegraf.rs)