Razbojnici ukrali mlaznice sa fontane kod Vukovog spomenika: Šteta 900.000 dinara

Lopovi su tokom juna počinili isto krivično delo na fontani kod Pošte u Takovskoj ulici, sa koje je ukradeno 20 mlaznica!

Nepoznati vandali u noći između ponedeljka i utorka napravili su veliku štetu na fontani kod Vukovog spomenika, sa koje su ukrali 12 mesinganih mlaznica, težine oko sedam kilograma. Zbog ovog razbojništva, JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" juče je podnelo krivičnu prijavu protiv N. N. lica. Pričinjena materijalna šteta procenjena je na 900.000 dinara!

Radnici su juče, prilikom uobičajene svakodnevne kontrole, primetili da na vodoskoku nedostaju mlaznice.

- Nadležne ekipe Odeljenja održavanja gradskih fontana svakog dana obilaze i proveravaju sve prestoničke vodoskoke. Kako prekjuče nisu uočeni nikakvi nedostaci, pretpostavljamo da se krađa dogodila u noći između ponedeljka i utorka. Naše ekipe i dalje kontrolišu opremu na ovoj fontani koja je i dalje u funkciji - kažu iz "Beogradskog vodovoda".

Policija je obavila uviđaj, a trenutno se pregledaju snimci sa okolnih sigurnosnih kamera, koji bi mogli otkriti identitet nesavesnih razbojnika. U "Beogradskom vodovodu" podsećaju da je fontana kod "Vuka" tokom prethodnih godina nekoliko puta bila na udaru vandala. Poslednja velika krađa dogodila se 2016. godine, kada su lopovi tokom noći skinuli i odneli čak 24 mlaznice!

Lopovi su tokom juna počinili isto krivično delo na fontani kod Pošte u Takovskoj ulici, sa koje je ukradeno 20 mlaznica! Nimalo im nije smetalo što se vodoskok nalazi u strogom centru grada, u neposrednoj blizini najviših državnih institucija.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)