Ponovo nesreća na Zvezdari: Isti vozač, ista linija, model autobusa, i mesto udesa

Vozač je suspendovan, a autobus ide na vanredni tehnički pregled

Foto: Mateja Beljan

Na okretnici autobusa i trolejbusa u Čingrijinoj ulici na Zvezdari jutros se dogodila saobraćajna nesreća.

U njoj je učestvovao autobus GSP "Beograd" garažnog broja 3320, koji je udario u ogradu, a u pitanju je novo vozilo marke BMC turske proizvodnje.

Niko nije povređen, a u autobusu nije bilo putnika.

Podsećamo, gotovo istovetna nesreća dogodila se pre 10 dana, takođe na Zvezdari, koju je izazvao takođe novi BMC autobus. On je udario u drugi autobus, a potom zakačio dva parkirana automobila.

Kako su kazali u Sekretarijatu za javni prevoz, ne samo što se nesreća desila na istom mestu, već se za volanom našao i isti vozač koji je bio za volanom autobusa koji je izazvao prethodnu nesreću.

- Do nezgode je došlo kada je vozilo sa linije 77 prilikom kretanja sa početne pozicije na okretnici udarilo u betonsku ogradu, usled čega je oštećen prednji desni točak. GSP "Beograd" će utvrditi činjenice, kao i da li se radi o ljudskom faktoru, a vozač je suspendovan i biće poslat na dodatni zdravstveni pregled, dok će vozilo biti upućeno na vanredni tehnički pregled. Nadležni organi će izvršiti uviđaj na licu mesta i utvrditi okolnosti pod kojima je došlo do saobraćajne nezgode - kazali su u Sekretarijatu.

(M. B.)