Dve katastrofe u beogradskoj ulici za samo nekoliko sati: Prvo se čula eksplozija, a onda - gejzir

Građani u ovom delu grada imali su burnu noć, ali i jutro

U Beogradu su se prethodne noći dogodile dve katastrofe u istoj ulici u razmaku od samo nekoliko sati. Prvo je došlo do eksplozije na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici, da bi samo četiri sata kasnije bukvalno ispred fakulteta pukla velika, magistralna cev.

Građani u ovom delu grada imali su burnu noć, ali i jutro. Nakon eksplozije, jutros ih je dočekala prava poplava.

Foto: Google Street View, Marko Jovanović, Čitalac Telegrafa

Kako smo preneli, na Tehnološko-metalurškom fakultetu u Karnegijevoj ulici broj 4 jutros oko 1.15 došlo je do eksplozije i požara u odseku za organsku hemiju.

Do incidenta je došlo kada je eksplodirao motor frižidera sa hemikalijama.

Foto: Google Street View

- Motor frižidera sa hemikalijama se pregrejao. Zbog toga se čula i eksplozija. Prošao je uviđaj i nema nikakve opasnosti. Fakultet normalno radi - rečeno je na Tehnološko-metalurškom fakultetu.

Povređenih na sreću nije bilo, a mediji su preneli kako je pričinjena veća materijalna šteta.

Vatrogasci su brzom intervencijom uspeli da brzo lokalizuju požar, a policija sa Palilule blokirala je okolne ulice. Odmah potom, na lice mesta izašli su čelnici TMF-a.

Foto: Čitalac Telegrafa

4 SATA KASNIJE - NOVA KATASTROFA

Samo četiri sata kasnije došlo je do nove havarije, kada je pukla velika, magistralna cev na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, a građane je jutros na ulicama u ovom delu grada dočekao potop.

Velika količina vode sliva se Cvijićevom ulicom, Starine Novaka, Dalmatinskom, Stanoja Glavaša, kao i Bulevarom Despota Stefana.

Sve ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije su na terenu kako bi se otklonio kvar na magistralnom cevovodu na uglu ulica Karnegijeve i Kraljice Marije, zbog kojeg je došlo i do poremećaja u vodosnadbevanju.

Iz Beogradskog vodovoda i kanalizacije saopštavaju da je jutros zbog kvara na magistralnom cevododu na uglu dve ulice, a u okviru rekonstrukcije tog područja, jutros oko 5 sati isticala velika količina vode iz beogradskog vodovodnog sistema.

- Sve ekipe su na terenu, a tokom sanacije kvara potrošači će u centralnim gradskim zonama osetiti poremećaj u vodosnadbevanju - kažu u saopštenju.

(Telegraf.rs)