Vojvode Vlahović nije naselje iz pakla samo kad pada kiša - uvek je! Nema kanalizaciju, poštu, školu

* Naselje ima oko 10.000 stanovnika * Među najmlađim i najelitnijim beogradskim naseljima je * Kroz celo naselje ide samo jedna linija - mini-bus *

Zvuči kao neko zabačeno selo, a zapravo je naselje u Beogradu, naselje Vojvode Vlahović. Možda najmlađe naselje u prestonici, a sa najviše problema.

Nekada ovde su bile samo poljane i vinogradi, a pre desetak godina, naselje Veljko Vlahović postalo je, naizgled, novo atraktivno mesto za život. Istina je ipak drugačija. Lepa fasada, a u naselju....

- Nemamo bankomat, od pre neki dan nemamo ni poštu. Imamo dva marketa i ono što je veliki problem je infrastruktura. Vodovodna i kanalizaciona mreža nije legalna, to jest, ne postoji. Cevi idu negde dole na Voždovac. Voždovac treba da završi kolektor veliki. Zavisimo od Voždovca, a Voždovac vrlo malo stvari radi u ovom naselju - žali se na lokalnu vlast Marko Mladenović iz udruženja građana "Moje naselje".

Mini-bus je jedina linija koja saobraća ovim naseljem, ali kada je kiša ni on ne može da prođe; Foto: Telegraf

Naselje ima oko 10.000 stanovnika. Reč je mladom naselju koje ima veliki broj dece. Najmlađi su najviše ugroženi lošim uslovima o kojima bi trebalo da brinu dve opštine.

Kako kažu meštani, Zvezdara koliko-toliko pomaže. Prema njihovim rečima, Voždovac svoj deo posla ne obavlja.

Autobuska linija je samo jedna, autobus 26L, koji je zapravo mini-bus. Nedovoljno da obuhvati sve stanovnike koji bi se njim prevezli. A pošto je naselje na uzbrdici, nedavne poplave u ovom kraju grada deluju katastrofalno.

Printskrin: Youtube

- Da bi otišli do te škole moraju da idu nekim mini-autobusom, taj mini-autobus nema dovoljno kapaciteta tako da nemalo puta ta deca rizikuju da idu do tih škola po kiši i snegu. Dogodi se veliko izlivanje vode i svega ostalog. S obzirom na to da imamo samo jedan ili dva pristupna puta, to izgleda katastrofalno", navodi Mladenović.

Prema rečima Gorana Jeremića, kad padnu kiša i sneg, kretanje kroz naselje izgleda kao drinska regata.

Stanovnici ovog beogradskog naselja pozivaju nadležne da ih posete. Prva TV je stupila u kontakt s nadležnima. Na pitanje - kada će jedno naizgled moderno naselje dobiti osnovne uslove za život - odgovor nije stigao.

(Telegraf.rs/Prva TV)