Taksisti najavili blokadu Slavije i Gazele, trajaće do 17 sati, biće totalni kolaps sledeće nedelje

Protestna vožnja i kolona taksi vozila i danas je krenula ka centru grada u 13 sati

Udruženje taksista u Beogradu nastavlja proteste zbog toga što, kako kažu, država ne sprovodi zakon. Ulice glavnog grada danas su ponovo bile blokirane, a saobraćaj se odvija usporeno. Taksisti su oko podneva počeli da se okupljaju u bloku 70, Kumodraškoj ulici, na parkingu kod hale "Aleksandar Nikolić" (Pionir) i na novom Obrenovačkom putu.

Kako su najavili, protesti će sledeće nedelje trajati od 14 do 17 časova, uvode se još dve trase, a u planu je blokada Slavije i mosta Gazela. 

Protestna vožnja i kolona taksi vozila i danas je krenula ka centru grada u 13 sati. Saobraćaj u gradu je bio otežan, a u pojedinim delovima grada gotovo potpuno blokiran. Kolone vozila protezale su se na Brankovom i Pančevačkom mostu, trgu Slavija, Nemanjinoj i Takovskoj ulici. Taksisti su tokom vikenda najavili da neće radikalizovati protest dok je u toku poseta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana.

Radikalizacija tek sledi, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

- Ne želimo da od našeg esnafskog problema pravimo međunarodni problem i šaljemo lošu sliku o Srbiji u svet - naveo je predsednik Ugovorne privredne taksi komore Boško Vukojević.

Dodao je da bi blaga radikalizacija protesta mogla da počne od srede, a da se "ona prava" očekuje početkom naredne nedelje. Za sada se ne zna šta se podrazumeva pod radikalizacijom protesta. U protestu taksista, koji je počeo prošlog ponedeljka, 30. septembra, učestvuju i Savez auto-taksi udruženja Srbije, Sindikat taksi vozača i auto-prevoznika "Nezavisnost", "Pink", "Luks", "Beogradski vozači", "Beonaksis", "Čukarički plavi", "Žuti" i "Beotaksi".

Taksisti proteste organizuju zbog toga što, kako tvrde, država ne sprovodi zakon protiv "privrednih društava i udruženja koja nezakonito, posredstvom aplikacija, obavljaju taksi prevoz".

(Telegraf.rs/RTS)