"Ne pišite mi kaznu, dete mi je na hemioterapiji": Kazna je, ipak, stigla, ali je digla ogromnu buru

Šta biste vi uradili na mestu radnika koji je napisao kaznu?

Foto: Printskrin/twitter

Da li je važnije poštovati zakon ili biti čovek, u situaciji kada ne možete ispuniti oba? Ovo pitanje nametnulo se nakon što je potresna fotografija počela da kruži društvenim mrežama.

Reč je o poruci koja je ostavljena jutros u automobilu u Pasterovoj ulici u Beogradu. Na njoj piše:

"Molim vas, nemojte nam pisati kaznu. U bolnici smo! Moje dete je pacijent pedijatrijske onkologije. Trenutno na hemoterapiji! Hvala vam. Vesna Simić."

I pored toga, na šoferšajbni ostavljena je kazna u iznosu od 1.870 dinara.

Parking je inače u okviru samog Kliničkog centra besplatan, ali dodatna mesta su u nadležnosti Parking servisa, te ljudi koji ne mogu u krugu KC da se parkiraju, traže druge lokacije u blizini - te tako se desi i kazna, istina, ovo i nije čest slučaj.

Oglasio se Parking servis

Ovim povodom oglasio se i "Parking servis" koji ističe da se nikada nije dogodilo da ovo preduzeće odbije reklamaciju korisniku koji je zbog hitnog pregleda prekoračio vreme parkiranja u zoni i obratio im se sa medicinskom dokumentacijom.

- Ne postoji građanin koji je morao da ide u bolnicu, (zbog sebe, deteta ili bližnjeg, i pri tom iskoristio dozvoljeno i produženo vreme parkiranja, pa dobio nalog za plaćanje dnevne karte), kome "Parking servis" nije uvažio reklamaciju za taj nalog, pod uslovom da je priložio odgovarajuću zdravstvenu dokumentaciju.

U ovakvim slučajevima maksimalno izlazimo u susret i na osnovu vremena pregleda ili terapije, poništavamo nalog za plaćanje dnevne karte - objašnjavaju.

Oni dodaju da im se u ovom konkretnom slučaju niko nije obratio da reklamira nalog.

- Pozivamo korisnicu koja je objavila fotografiju naloga, da reklamira dnevnu kartu, kako bi bila poništena - zaključuju iz "Parking servisa".

Video: Hrabra Helena u bolnici u Parizu: Igra kolo dok prima terapiju

(Telegraf.rs)