Ovo je epilog drame kod Ušća: Posle dva sata napetosti i hapšenja oduzet automobil CarGo

Sve je počelo oko 22.00 kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa

Foto: CarGo

Članovi udruženja CarGo raišli su se sinoć oko ponoći posle dvočasovnog okupljanja na Novom Beogradu zbog, kako su naveli, oduzimanja vozila njihovom kolegi, a saobraćaj u tom delu Novog Beograda ponovo je normalizovan.

Saobraćaj je bio u prekidu na potezu od tržnog centra "Ušće" do Palate "Srbija", a normalizovan je nešto pre ponoći kada su se članovi udruženja CarGo mirno razišli, a vozilo njihovog kolege "pauk" Parking servis, ipak, odvezao.

Prethodno je direktor Udruženja Vuk Guberinić pozvao okupljene da se mirno raziđu.

- Radi vaše bezbednosti molim vas da se svi povučemo. Hvala što ste došli da sprečimo ovu nelegalnu akciju oduzimanja vozila. Nećemo praviti skandale - rekao je Guberinić.

Intervenisala je i policija, a kako su iz Udruženja rekli Tanjugu na licu mesta, privela je nekoliko njihovih članova, među kojima i advokata CarGoa.

Sve je počelo oko 22.00 kada su članovi ovog udruženja opkolili kamion Parking servisa u pokušaju da ga spreče da odveze automobil jednog od njihovih članova.

Oko kamiona je bilo okupljeno više desetina članova udruženja, kao i nekoliko automobila CarGoa koji su mu onemogućavali da krene.

Pojedini članovi udruženja su ležali i sedeli na kolovozu oko "pauka", a na lice mesta stiglo je i više od deset vozila interventne jedinice beogradske policije.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić rekao je za Tanjug da je vozilo kolege "nelegalno oteto, bez ijednog papira".

(Telegraf.rs/Tanjug)