Deda Mrazovi na dvotočkašima ulepšali jutro Beograđanima i praznike mališanima kojima smo potrebni

Motocikli koji blješte kao jelke i na desetine Deda Mrazova, koji su krenuli u specijalnu misiju, ulepšali su subotnje jutro Beograđanima

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zvuk motora i uzvici: "Ho, ho, ho", ulepšali su subotnje jutro mnogih Beograđana.

Desetine bajkera u kostimima Deda Mraza provozali su se jutros gradskim ulicama, na svojim predivnim, okićenim dvotočkašima. Krenuli su u specijalnu misiju - da ulepšaju praznike štićenicima Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici.

I ove godine, tradicionalno, na stotine bajkera okuplja se ispred Skupštine grada Beograda, odakle će, natovareni poklonima, krenuti put Sremčice da se druže sa mališanima.

Nasmejani mališanima poželeli srećne praznike Foto: Telegraf.rs

Dok su jezdili ka Gradskoj Skupštini, bajkeri su prošli kroz mnoge delove grada, između ostalog i kroz Šumice da bi pokupili svog kolegu. Građane i mališane oduševili su svojim savršenim kostimima i okićenim motociklima uzvikujući: "Ho, ho, ho".

Nasmejane Beograđane koji su ih nešto pre 9 časova fotografisali sa svojih prozora, pozivali su da siđu da se slikaju sa njima, a svakom mališanu koji je prošao poželeli su srećne praznike.

Pozdravljali građane koji su im mahali sa prozora Foto: Telegraf.rs

Odatle su srećni krenuli ka centru grada, a odatle u zagrljaj mališanima Doma, koji ih već duže od decenije, svake godine sa radošću očekuju.

Svake godine imaju važnu misiju Foto: Tanjug/AP

Ova, zaista hvale vredna humanitarna akcija traje već 13 godina, a svaki put donese neizmernu radost štićenicima Doma sa kojima Deda Mrazovi dan provedu u igranju, zabavi i smehu.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović
Foto: Tanjug/Sava Radovanović

(I. N.)