Glumac iz serije "Ubice mog oca": Svi na granicu, pa kad pitaju "gde ćete", kažemo, "kući"

Među okupljenima ispred zgrade ambasade u Beogradu bio je i glumac, rođeni Bjelopoljac, koji je okupljenima kazao da je on jedan od onih Crnogoraca kojima je Srbija dala sve

Printskrin: Facebook/Ubice mog oca

Nekoliko stotina ljudi okupilo se prethodne večeri ispred zgrade Ambasade Crne Gore u Кnez Mihailovoj ulici u Beogradu, da bi izrazili nezadovoljstvo zbog izglasanog Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori.

Između ostalih, na skupu je govorio i glumac Slaviša Čurović, rođeni Bjelopoljac, koji je okupljenima kazao da je on jedan od onih Crnogoraca kojima je Srbija dala sve.

- Mnogo nas ima. Bespotrebno je da se okupljamo pred hramom, već svi odavde, prva, druga i treća generacija Srba iz Crne Gore da krene pravo kući! Tamo crkve da branimo. Svi na granicu, pa kad nas pitaju gde ćemo, lepo da kažemo: "Кući!" Nema pregovora s bitangama. Živela Srbija, živela Crna Gora, živelo naše zajedništvo - poručio je Čurović.

Čurović je pominjući poslednje tri generacije doseljenika, pomenuo od 500.000 do 1.000.000 Crnogoraca u Srbiji, a ako u obzir uzmemo istorijsku činjenicu da su čitava zapadna Srbija i velikim delom Šumadija i jugoistočna Srbija, u prethodnim stolećima naseljene Crnogorcima i Hercegovcima, Čurovićevom idejom, na granici s Crnom Gorom mogli bismo očekivati bezmalo pola Srbije.

Poznati glumac Slaviša Čurović igrao je u mnogim serijama i filmovima, a publika ga je nedavno gledala u serijama "Ubice mog oca" i "Žigosani u reketu".

(Telegraf.rs)