Pukla cev u batajničkoj bolnici: Angio sala bila pod vodom, direktorka objasnila šta se dogodilo

Nešto posle ponoći izlila se cev u angio sali, koja se inače još radi i priprema za rad

Printskrin: Tviter/ljubomir subara

Noćas je u novoj Kovid bolnici u Batajnici došlo do pucanja vodovodne cevi i do izlivanja vode u angio-sali. Snimci ove havarije dospeli su i na društvene mreže, a na njima se vidi da je deo prostorija bio potpuno ispunjen vodom.

Međutim, reč je o sali koja je još u pripremi, u njoj nisu radili lekari, niti boravili pacijenti i ovaj kvar nije uticao na funkcionisanje bolnice, rekla je za Telegraf direktorka Tatjana Adžić.

- Ništa se nije strašno desilo, kao što u svakoj kući može da pukne cev, pa prsne voda, tako se to desilo noćas u Batajnici. Nešto posle ponoći izlila se cev u angio sali, koja se inače još radi i priprema za rad. Došle su ekipe, otklonile kvar, sve funkioniše bezbedno bez opasnosti za zdravlje ljudi - kazala je direktorka.

Ona je odmah obišla prostorije.

Kako je kazala, snimak koji je objavljen na društvenim mrežama načinio je verovatno neko od radnika koji je bio na licu mesta kako bi kvar sanirao.

Inače, od otvaranja bolnice, 4. decembra do danas, u njoj je zbrinuo 1.300 pacijenata. Podsećamo, bolnica je izgrađena za svega 4 mesdeca i značajno je doprinela u borbi za lečenje kovid pacijenata.

(Telegraf.rs)