Beograd obnavlja kuće u Glini: "Organizovaćemo sastanak sa kompanijama i zamoliti ih da se uključe"

Sastanak najavljen za oko Božića

Foto: Tanjug/HINA

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas da će oko Božića u Beogradu biti organizovan sastanak sa građevinskim kompanijama i da će ih pozvati da pomognu u obnavljanju kuća porušenih u zemljotresu u Majskoj Poljani kod Gline.

Vesić je rekao da će tom sastanku prisustvovati i predstavnici Privredne komore Srbije i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije s kojim je, kaže, razgovarao o situaciji u mestima u Hrvatskoj pogođenim razornim zemljotresom.

- Mi ćemo preuzeti obavezu da sa tim građevinskim kompanijama krenemo u obnovu kuća, prvo u selu Majska Poljana koje je najviše stradalo od zemljotresa. Oko Božića ćemo organizovati sastanak sa kompanijama i zamoliti ih da svaka obnovi po jednu-dve kuće - rekao je Vesić za TV Pink.

On je kazao da je Grad Beograd uplatio 100.000 evra na račun mitroplije zagrebačko-ljubljanske za nabavku mobilnih jedinica za stanovnike sela oko Petrinje koji su ostali bez krova nad glavom i koji, kako je rekao, spavaju u kolima, prenosi Tanjug.

- Jedna mobilna jedinica košta oko 3.300 evra, molim sve kompanije koje mogu da se uključe i pruže pomoć - rekao je Vesić.

- Mitropolija Zagrebačko-ljubljanska Srpske pravoslavne crkve otvorila je račun za pomoć građanima. Molim vas da svi pomognemo shodno našim mogućnostima. Naša pomoć sada im je potrebna više nego ikada - apelovao je Vesić.

Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj

Eparhija zagrebačko-ljubljanska

Eparhijski upravni odbor

Ilica 7

10000 Zagreb

Hrvatska

SBERBANK

Varšavska 9

10000 Zagreb

Hrvatska

SWIFT/BIC: VBCRHR22

IBAN: HR09 2503 0071 5100 0060 079795

Драги пријатељи, земљотрес који је прошле недеље погодио Петрињу, Глину, Сисак и остале општине и градове...Posted by Горан Весић on Sunday, January 3, 2021

Video: Panićima puštena struja: Ovu Novu godinu neće dočekati u mraku

(Telegraf.rs)