Preslatka devojčica uslikana tokom ručka u "Svratištu": Kad dođu ledeni dani, ove prostorije su pune

- Hrana i kupanje - to su nam glavne aktivnosti ovih dana kada nam dnevno dodje preko 100 devojčica i dečaka - napisali su na fejsbuk stranici

Foto: Svratiste za decu, Beograd

Zima je najteži period za ljude koji žive ispod granice siromaštva. To su oni koji vreme provode zbijeni u udžericama, podrumskim stanovima, sa oskudnim grejanjem i siromašnom hranom.

Svratište za decu pruža utočište makar za one najmlađe, a najviše posla ima baš kada je napolju ciča zima.

Oni su na svojoj Fejsbuk stranici okačili dirljivu fotografiju jedne devojčice koju su zatekli tokom obroka.

Tanjir pasulja, malo salate i hleb. Ono najosnovnije što bi se dobilo u nekoj radničkoj menzi, ovoj devojčici možda je i najlepše što joj se dogodilo tog dana.

Ali, nije u pitanju samo materijalni dar koji su obezbedili donatori, a servirali radnici Svratišta... Upravo ta sigurnost koju dobijaju deca i briga koja se za njih ulaže, jeste ono što je deci najpotrebnije.

Ovde će ih uvek dočekati raširenih ruku, tu će uvek imati igračke, drugare i nekoga da ih čuje. A siguran obrok, topla voda i prostorije za igru, to je ono što ovoj deci uvek nedostaje.

- Hrana i kupanje - to su nam glavne aktivnosti ovih dana kada nam dnevno dodje preko 100 devojčica i dečaka - napisali su na fejsbuk stranici.

(Telegraf.rs)