Beograd večeras svetli u bojama koje nose jaku simboliku

Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane

Fontana na Slaviji Foto: Tanjug/Beoinfo

Povodom 28. februara, Međunarodnog dana obolelih od retkih bolesti, neki od simbola Beograda kao što su fontana na Slaviji, Palata "Albanija" i Brankov most, osvetljeni su bojama koje simbolišu borbu protiv retkih bolesti.

Gradonačelnik Zoran Radojičić je istakao da je cilj da se skrene pažnja na probleme obolelih od retkih bolesti i njihovih porodica, saopštio je Beoinfo.

Dodao da je izuzetno važno da i šira zajednica u svojim domenima pomogne kako bi se oboleli i njihove porodice što efikasnije izborili s poteškoćama koje imaju.

- Pokretanjem ove inicijative pridružujemo se politici Republike Srbije koja ove godine izdvaja najveći iznos sredstava opredeljenih za lečenje obolelih od retkih bolesti - ukazao je gradonačelnik.

Dodao je da se Beograd danas pridružuje svetskim gradovima u simboličnoj poruci: "Retkih je mnogo. Retki su jaki. Retki su ponosni."

- Solidarnost je osobina koja krasi Beograđane. Zajedno smo rešeni da jačamo svest o značaju lečenja i pružanju podrške obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama - zaključio je Radojičić.

Boje koje simbolišu svest o retkim bolestima su ljubičasta, plava i zelena.

Video: Snežana je bolesna i živi u uslovima nedostojnim čoveka

(Telegraf.rs)