SRPSKA VOJNA MLADOST: Promocija nove generacije potporučnika Vojske Srbije (FOTO)

Sto pedeset šest kadeta i kadetkinja 133. klase Vojne akademije promovisano je u čin potporučnika na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, u prisustvu državnog vrha

Sto pedeset šest kadeta i kadetkinja 133. klase Vojne akademije promovisano je u čin potporučnika na svečanosti ispred Doma Narodne skupštine, u prisustvu državnog vrha. Među diplomcima su ove godine i dva pripadnika Vojske Crne Gore, a u novoj generaciji potporučnika je i 31 devojka.

Svečanosti, koja je sedmi put održana ispred Doma Narodne skupštine, uz roditelje, rodbinu i prijatelje oficira, prisustvovali su i predstavnici diplomatskog kora, vojni izaslanici, kao i delegacije oružanih snaga više zemalja. Promocija oficira uveličana je naletom aviona i helikoptera Vojske Srbije, egzercirom Garde Vojske Srbije, kao i muzičkim izvedbama Umetničkog ansambla ''Stanislav Binički'' i reprezentativnog orkestra Garde, a završena tradicionalnim bacanjem šapki, nakon čega je u Domu Narodne skupštine priređen prijem.

Promociji su prisustvovali predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar odbrane Aleksandar Vučić, premijer Ivica Dačić, predsednik Skupštine Srbije Nebojša Stefanović, brojni ministri i načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Ljubiša Diković.