Počinje rekonstrukcija šetališta Lazaro Kardenas u Bloku 44: Imaće igrališta, teretanu na otvorenom

Šetalište u dužini od 4.5 kilometara spaja novobeogradske blokove 44, 45 i 70

Posle rekonstrukcije novobeogradskog šetališta "Lazaro Kardenas" u Bloku 45, danas se nastavlja rekonstrukcija u Bloku 44, naveo je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Šetalište "Lazaro Kardenas" u dužini od 4.5 kilometara spaja novobeogradske blokove 44, 45 i 70.

- Rekonstrukciju ovog šetališta predložio je predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić koji je odrastao u ovom kraju - rekao je Vesić.

U okolini šetališta živi oko 40 hiljada ljudi.

- Kada smo 2019. godine počeli sa radovima, Vlada Srbije je za tu namenu dala 300 miliona dinara. Do sada je uloženo skoro 450 miliona dinara u rekonstrukciju, jer je dodatnih 150 miliona obezbedio Grad Beograd. Grad će finansirati radove i u bloku 70. Završili smo kompletno šetalište u Bloku 45 i sada je tu šest novih dečjih igrališta, saobraćajni poligon, novi tereni, dve teretane na otvorenom, zasađeno je 235 novih stabala i postavljene 152 nove klupe. Sada je ovo najlepši park u ovom delu Novog Beograda u koji dolaze deca i iz drugih delova grada - istakao je Vesić.

Kako je naveo, biće urađeno novo dečje igralište, rekonstruisaće se četiri postojeća, uradiće se i teretana na otvorenom, saobraćajni poligon, sanacija košarkaškog terena, kao i teren za boćanje. Biće zasađena i 53 nova stabla.

- Ukupno će to vredeti oko 150 miliona dinara i svi ti radovi trebalo bi da budu završeni do 15. decembra. Istovremeno radimo na projektu rekostukcije šetališta u Bloku 70, gde bi radovi trebalo da krenu na proleće 2022. godine nakon čega će čitavo šetalište "Lazaro Kardenas" biti završeno - naveo je zamenik gradonačelnika Beograda.

Vesić je istakao da je posebno ponosan jer čitavu rekonstrukciju izvodi gradsko preduzeće "Zelenilo - Beograd".

(Telegraf.rs)