Hrabrom vatrogascu Stefanu se ispunila želja: Ponovo je video bebu koju je spasao iz požara

Požar se desio 18. aprila na Novom Beogradu, u Bulevaru Mihajla Pupina, na 11. spratu

Foto-kolaž: Tanjug/Tara Radovanović

Jednom vatrogascu-spasiocu sigurno ništa toliko ne može da ulepša dan kao dobro obavljen posao, nečiji dom spasen, veliki plamen ugašen, a povrh svega nečiji sačuvan život. Tako je i Stefanu Čiči, vatrogascu ostao u sećanju dan kada je iz zgrade na Novom Beogradu 18. aprila izneo dečaka Vuka.

U soliteru su se tog dana zapalile instalacije, što je uzrokovalo veliku količinu dima, pa je evakuisano sedam stanara, među kojima i dečak. 

Mediji su posle požara objavili fotografije vatrogasca kako u rukama drži detence. Kako je rekao ranije za Telegraf.rs, majka mu se javila na Instagramu i rekla da će se videti prvom prilikom, čim se vrate u stan.

Stefanu se ispunila želja da još jednom vidi plavokosog dečaka koga je bezbedno izneo iz zgrade.

Stefan je u objavi na Instagramu napisao: "On je moj heroj! Vuk, beba koja je obeležila moju karijeru!". Kako je napisao neko u komentaru "Dobio je prijatelja za ceo život".

Podsetimo, vatrogasci iz više beogradskih opština uspešno su ugasili vatru u soliteru pre osam dana. Evakuisano je sedam stanara, među kojima i žena sa bebom. U soliteru su se zapalile instalacije koje su izazvale požar i veliku koncentraciju dima.

Predivan osećaj

- Dete je bilo mirno, nije plakalo, s obzirom da je bio mrak i velika galama. Samo me je posmatralo. To je predivan jedan osećaj - rekao je tada Stefan Čiča.

Njegov komandant Miloš Majstorović rekao je da su se u soliteru zapalile instalacije na 11. spratu, ali da je veći problem bio ne toliko požar, već produkti sagorevanja i stanari na etažama iznad požara.

Požar je lokalizovan za samo 25 minuta - u akciji su učestvovala 34 vatrogasca, sa devet vozila.

Video: Priča o vatrogascu Stefanu Čiči koji je spasao bebu iz požara

(Telegraf.rs)