Muzika trešti u lokalu, na satu 02.10: U jeku zabrane glasne muzike Novobeograđani ne mogu da trenu

Komšija s terase izmerio 65 decibela

U jeku donesene odkuke o emitovanje muzike u ugostiteljskim objektima prema kojima je glasan provod ograničen na 22 sata radnim danom, odnosno na 23 sata vikendom, a koja stupa na snagu od utorka, 7. septembra, lokali na Novom Beogradu, čini se, koriste poslednje dane da "se izgustiraju". 

Prethodne noći (u večeri između petka i subote), nešto iza dva sata načinjen je snimak u neposrednoj blizini lokala "Doli Bell" gde se u gluvo doba čula glasna muzika.

Na terasi stana komšije koji gleda na lokal izmereno je 65 decibela u pola tri ujutro, a dozvoljeni nivo buke je do 30 dB.

Kako svedoče stanovnici tog dela grada, pored trubača je prošla i patrola, ali se ništa nije promenilo. Inače, upravo policijska stanica na Novom Beogradu nalazi se u blizini tog ugostiteljskog objekta.

Somenutom odlukom predviđeno je i da se tri gradske zone izuzmu.

- Ova odluka se ne odnosi na tri zone u gradu: na Skadarliju gde je dozvoljena samo akustična muzika, zatim na Adu Ciganliju i priobalje. U svim drugim delovima grada muzika ne sme da se čuje u baštama ugostiteljskih objekata radnim danima posle 22 sata, a petkom i subotom posle 23 sata - rekao je ranije zamenik gradonačelnika Beograda.

A da se muzika emituje glasno i do dugo u noć i u drugim delovima grada svedoči snimak sa lica mesta.

(Telegraf.rs)