Otvorena zgrada Predsedništva za posetioce (FOTO)

- Građani imaju pravo da dođu, vide i uživaju u ovom prostoru. I ja verujem da ćemo uskoro napraviti jednu inicijativu da se ne čeka jedan dan godišnje za ovakve posete - kaže Radoslav Pavlović, savetnik predsednika za kulturu

Zgrada Predsedništva na Andrićevom vencu otvorena je danas za posete građana u okviru manifestacije "Dani evropske baštine 2012 - Darivanje i zadužbinarstvo", a posetioci su mogli da pogledaju izložene slike, salone, kao i vitrine sa poklonima.

Savetnik predsednika za kulturu Radoslav Pavlović tom prilikom izjavio je da zgrada Predsedništva, kao i ostali muzeji i istorijske građevine, pripadaju svima u Srbiji i da bi ovakve posete trebalo češće organizovati.

- Građani imaju pravo da dođu, vide i uživaju u ovom prostoru. I ja verujem da ćemo uskoro napraviti jednu inicijativu da se ne čeka jedan dan godišnje za ovakve posete, nego da to bude nešto češće praksa, kao što je to slučaj u francuskoj Narodnoj skupštini -  kazao je Pavlović novinarima u Predsedništvu.

Na taj način će se, kako je rekao, građanima "približiti" ljudi koji u njoj rade.

Pavlović kaže da u zgradi Predsedništva ima "čarobnih" stvari, a za koje se ne zna. U njoj ima, kako kaže, predivnih slika Petra Lubarde i nekoliko prelepih salona.