Najveće gužve ovog jutra na 5 lokacija: Totalni zastoj na auto-putu u pravcu od aerodroma ka gradu

Vreme čitanja: oko 6 min.

Veliki zastoj je na auto-putu u smeru od aerodroma ka gradu

Ovog jutra ogromne gužve prisutne su u mnogim delovima grada, kažu u Pink taksiju.

Veliki zastoj je na auto-putu u smeru od aerodroma ka gradu. Kolone su kilometarske, a saobraćaj gotovo da stoji. Velike gužve pristune su na auto-putu od Plavog mosta ka Konjarniku, na delu skretanja iz Ustaničke ulice ka mostu na Dušanovcu.

Pojačan je intenzitet saobraćaja i na beogradskim mostovima, naročito na Gazeli i Brankovom mostu. Pančevački most je prohodan i ka gradu i suprotnom smeru.

Juče je pukla cev u Drajzervoj ulici, zbog čega je ulica za saobraćaj bila potpuno zatvorena. Danas se od ovom ulicom može samo uzbrdo, odnosno od Topčiderskog parka do kružnog toka na Dedinju.

Na ostalim beogradskim ulicama stanje je uobičajeno za jutro i saobraćaj se odvija bez većih gužvi i zastoja.

S obzirom da je danas petak, u toku poslepodneva se očekuju povećan intenzitet saobraćaj, ali i ogromne gužve, pa se preporučuje povećan oprez u saobraćaju i strpljenje, ali i da se uslovi vožnje prilagode uslovima u saobraćaju.

Ovog jutra padala je i slaba kiša, pa su pojedine saobraćajnice bile klizave, ali dobra vest je da će tokom dana biti suvo, pa će stanje na kolovozima biti idealno.

Koje linije su izmenjene u Beogradu, informacije o gradskom prevozu

Linija 513

Zbog radova JKP "Beograd put" na redovnom održavanju Ulice Živojina Tabakovića u Velikoj Moštanici u periodu od prvog do 10. marta svakog dana u vremenskom periodu od 7.00 do 15.00 časova linija 513 saobraćaće skraćenom trasom do stajališta Živojina Tabakovića /Srednji kraj/.

Linije 81 i 81L

Tokom rekonstrukcije Ulice Pavla Vujsića linije 81 i 81L izmenjene su na Altini do 31. marta.

Linije 72, 607 i A1

Linije 72, 607 i A1 izmenjene su u zoni Aerodroma "Nikola Tesla" zbog radova.

Linije 702 i 703

Zbog radova u Batajnici i dalje važi izmena trasa linija 702 i 703, koje su skraćene do privremene okretnice u Batajnici. I dalje saobraća privremena linija 703L1 od Zemuna do Batajnice.

Linije 23 i 53

Vozila sa linija 23 i 53 će u oba smera saobraćati ulicama: Požeškom, Trgovačkom, Ace Joksimovića, Ratka Mitrovića, Kneza Višeslava i dalje redovnim trasama do 13. aprila.

Uvodi se privremena linija 57L (Banovo brdo – Cerak vinogradi)

Linije 94 i 95

Tokom izvođenja radova radova na rekonstrukciji distributivnog toplovoda sa priključcima duž ulica Аntifašističke borbe (Novi Beograd), doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi se izvode na kolovozu u ulici Аntifašističke borbe, na delu od raskrsnice sa ulicom Milutina Milankovića do raskrsnice sa ulicom Jurija Gagarina. Radovi će se izvoditi po fazama:

U aktuelnoj fazi vozila sa linija broj 94 će saobraćati ulicama: u smeru ka Bloku 45 – Jurija Gagarina, Marka Hristića, Đorđa Stanojevića, Bulevar Milutina Milankovića i dalje redovnom trasom, dok u suprtonom smeru će saobraćati redovno.

Vozila sa linije broj 95 će saobraćati ulicama: u smeru ka gradu – Jurija Gagarina, Bulevar Milutina Milankovića, Milentija Popovića i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovno.

Linije: 24, 26, 37, 44

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u ulici Francuska u Beogradu, na delu od ulice Cara Dušana do ulice Braće Jugović, doći će do promena u radu linija javnog prevoza. Radovi će se izvoditi bez saobraćaja do 3. aprila.

Аutobuske linije 24, 26 i 26N će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Republike, kroz terminus "Trg Republke", Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cara Dušana i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana, Braće Jugovića, Francuska, Trg republike i dalje redovnim trasama.

Аutobuske linije 37 i 44 će u smeru prema Dorćolu saobraćati ulicama Trg Republike, kroz terminus "Trg Republke", Bulevar despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Venizelosova i dalje redovnim trasama, dok će u suprotnom smeru saobraćati ulicama Venizelosova, Cara Dušana, Džordža Vašingtona, Bulevar despota Stefana, Braće Jugovića, Francuska, Trg republike i dalje redovnim trasama.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti stajališta "Pijaca Skadarlija" u oba smera.

Linija 82

Tokom izvođenja druge faze radova na otklanjanju kvara na kanalizacionoj mreži u zoni raskrsnice ulice Vojvođanska i Gandijeva, do 2. aprila menja se trasa linije 82, koja će ka Bloku 44 i dalje saobraćati ulicama: Gandijeva, Pere Segedinca, Mustafe Golubića, Vojvođanska, Gandijeva i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati redovnom trasom.

Linija 602

Tokom izvođenja radova na izgradnji deonice dodatka autoputa E763 od Surčina do Novog Beograda u periodu do 31. marta menja se trasa linije 602.

Autobusi 602 u oba smera saobraćaju ulicama: Vojvođanska, kružni tok, Surčinska, Vojvođanska u Surčinu do terminusa SRC "Surčin".

Koje ulice su zatvorene, gde su radovi u Beogradu

Toplovod na Novom Beogradu (veliki radovi, fazno izvođenje)

Tokom radova "Beogradskih elektrana" menja se saobraćaj u Ulici atifašističke borbe, u zoni raskrsnice sa Ulicom Jurija Gagarina, do 30. marta.

Visokonaponski kabal na Bulevaru despota Stefana (veliki radovi, fazno izvođenje)

Tokom radova na izgradnji podzemnog elektroenergetskog voda, koje izvodi akcionarsko društvo "Elektromreža Srbije", biće izmenjen režim saobraćaja u Bulevaru despota Stefana između raskrsnice sa ulicama Milana Kašanina (Palmotićeva) – Carigradska i raskrsnice sa ul. Cvijićevom do 5. 4. 2023. godine.

Ivankovačka

Tokom radova na redovnom održavanju za saobraćaj se zatvara Ivankovačka ulica, od Kraljice Marije do Knez Danilove do 2. aprila.

Brankov most

Tokom radova na zameni čeličnih konzolnih elemenata – nosača stubova javne rasvete na mostu preko reke Save, u produžetku Brankove ulice, koje izvodi JP "Putevi Beograda", biće zatvorene za saobraćaj leve saobraćajne trake u oba smera, u periodu do 22. aprila, ali i od 25. aprila do 25. maja.

Šumadijska (Zemun)

Zbog redovnog održavanja zatvara se šumadijska ulica od Cara Dušana do raskrsnice sa ulicama Skopljanska, Vojvođanska i Mostarska do 5. aprila.

Gročanska

Tokom radova na vodovodnoj mreži menja se režim saobraćaja u delu Gročanske ulice, između Tome Maksimovića, sporedni deo i raskrsnice sa ulicama Tome Maksimovića i Velimira Teodorovića, u periodu do 4. aprila.

Francuska

Tokom radova na redovnom održavanju, koje izvodi JKP "Beograd put", za saobraćaj će biti zatvorena Francuska ulica od Gospodar Jevremove do Braće Jugović do 3. aprila.

Svetosavska

Tokom radova na izgradnji kanalizacije, za saobraćaj se zatvara Svetosavska ulica, od raskrsnice sa Gundulićevom i Rajačićevom do raskrsnice Dubrovačkom, u periodu do 13. aprila.

Jovice Vasiljevića

Zbog radova na kanalizaciji zatvara se ulica Jovice Vasiljevića od broja 1 do 96, izmena traje do 18. maja.

Višnjička

Tokom radova na redovnom održavanju menja se režim saobraćaja, pri čemu je zauzet deo kolovoza (leva saobraćajna traka u oba smera) u Višnjičkoj ulici, od raskrsnice sa Diljskom do raskrsnice sa Put za Adu Huju, do 7. aprila.

Vojvode Stepe (Kumodraž)

Zbog izgradnje kanalizacije menja se režim saobraćaja u Vojvode Stepe, između Gunjaka i Kalemarske do 20. maja.

Vinogradska

Tokom radova na rekonstrukciji dela kružnog toka za potrebe privremenog uklapanja u novoprojektovano stanje deonice puta Novi Beograd - Surčin, izmenjen je režim saobraćaja i zatvoren je saobraćaj u Vinogradskoj ulici, i izmenjen režim saobraćaja na delu kolovoza kružne raskrsnice i ulice Dr Ivana Ribara, do 31. marta.

Vojvode Dovezenskog i Aradska

Zbog izgradnje kanalizacije zatvaraju se ulice Vojvode Dovezenskog i Aradska od Bulevara kralja Aleksandra do Hektorovićeve, a izmena traje do 11. juna.

Dobropoljska

Dobropoljska ulica zatvara se za saobraćaj svake srede i subote do 22. aprila, zbog izgradnje stambenog objekta.

Danilova

Danilova ulica zatvara se na delu od Klaničke stare do kućnog broja 7, a izmena traje do 5. aprila.

Radovi u Resniku

Zbog radova u Resniku zatvorene su sledeće ulice: Ratka Sofijanića 2. deo, Mandrinska, Mavrovska 2. deo i Mavrovska do 29. aprila.

Prolećna i Ulica topola

Zbog izgradnje kanalizacije Ulica prolećna i Topola zatvorene su do 15. aprila.

Čardaklijina

Zbog radova na vodovodu u Čardaklijinoj menja se režim saobraćaja u Živka Davidovića i Velizara Kosanovića do 2. aprila.

Zatvorena mreža ulica u Kumodražu

Tokom radova na izgradnji kanalizacije za saobraćaj će biti zatvorene sledeće ulice u Kumodražu: Stare Porte, Kovačka, Vojkanovo sokače, Jasmina, Vinarska, Đurđevdanska i Miholjska do 20. jula.

Kolašinska

Tokom radova na izgradnji stambenog objekta zatvara se saobraćaj u Kolašinskoj ulici kod broja 31 do 26. aprila.

Preševska

Zbog izgradnje stambene zgrade do 30. marta zatvorena je Preševska ulica kod broja 24.

Volgina

Zbog radova JP "Putevi Beograda" zatvorena je Volgina ulica od Kordunaške do ulaza u opservatoriju. Izmena traje do 9. aprila.

Milovana Lazarevića (Lazarevac)

Ulica Milovana Lazarevića zatvorena je do 31. maja zbog rekonstrukcije.

Video: Opšti haos sa gužvama u centru grada: Nepregledne kolone vozila

(Telegraf.rs)