Zbog jedne ružne navike Beograđana dve ekipe neprestano rade na Starom gradu - Čiste pseći nered

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zadatak "Eko patrole" je da, po prijemu prijave građana, u što kraćem roku izađe na teren i ukloni komunalni nered sa javne površine.

Foto: Shutterstock

Eko patrole Gradske opštine Stari grad dnevno prikupe između 20 i 30 kilograma psećeg izmeta.

"Povećana je količina psećeg izmeta koju Eko patrola u toku radnog dana prikupi. Na dnevnom nivou to je između 20 i 30 kilograma psećeg izmeta. Povećan je i broj prijava u poslednjem periodu. Kontakt centar Gradske opštine Stari grad nama prosleđuje prijave građana i u toku dana intervenišemo i pokupimo pseći izmet kako ne bi smetao našim sugrađanima", rekao je za Tanjug radnik u "Eko patroli" Predrag Serafimović.

Prema njegovim rečima, radi se sa mašinama-usisivačima koji su specijalizovani za prikupljanje psećeg izmeta.

"Našu Opštinu Stari Grad smo podelili u pet reona i svaki dan obilazimo određene ulice i zone i u principu količina je ista. Najviše posla imamo na prilazima parkova kao što su Kalemegdan, Studentski park, reon ispod Bajlonijeve pijace, kao i donji Dorćol. Naša ekipa Eko patrole je četvoročlana i radimo sa dva usisivača", rekao je Serafimović.

On je naglasio da je zadatak Eko patrole da, po prijemu prijave građana, u što kraćem roku izađe na teren i ukloni komunalni nered sa javne površine.

"To podrazumeva košenje trave, sakupljanje lakog otpada, uklanjanje manjih deponija, čišćenje ulica od psećeg izmeta, uređenje parkova i urbanih džepova. Zahtev za intervenciju Eko patrole građani mogu podneti svakog radnog dana od 8 do 16 časova u Uslužnom centru Gradske opštine Stari grad, na pisarnici ili telefonskim putem na broj Uslužnog centra 0800 07 77 75”, rekao je Serafimović.

(Telegraf.rs)