Blokiran saobraćaj u Beogradu zbog protesta: Sve stoji od Dušanovca ka Gazeli

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako nam javljaju čitaoci, protest je zaustavio saobraćaj, a od Dušanovca ka Novom Beogradu nema nikakvog prolaza

Zbog protesta Saveza ekoloških organizacija Srbije (SEOS) blokiran je saobraćaj preko Gazele.

Protest je započeo u 14 sati kod Sava centra i trajaće do 22 sata.

Kako nam javljaju čitaoci, protest je zaustavio saobraćaj, a od Dušanovca ka Novom Beogradu nema nikakvog prolaza.

Iz suprotnog smera čini se da nema većih problema, mada čitaoci javljaju da neki iz pravca Novog Beograda peške prelaze Gazelu.

SEOS je najavio da će, zbog Zakona o planiranju i izgradnji, čijim odredbama se protivi, blokirati Gazelu od 14.00 do 22.00 časa.

Na delu puta kog Sava Centra došla je i saobraćajna policija, a grupa aktivista, sa podignutim zastavama, stoji na auto-putu.

Blokada međunarodnog auto-puta je, po Krivičnom zakonu, član 290, krivično delo, jer, kako stoji u Zakonu, ko postavljanjem prepreka na saobraćajnicama tako ugrozi javni saobraćaj i time dovede u opasnost život ili telo ljudi ili imovinu većeg obima, kazniće se zatvorom do tri godine.

Blokada međunarodne saobraćajnice će, kako su najavili iz SEOS-a, trajati do 22 časa, a razlog blokade je, kako su ranije saopštili, Zakon o planiranju i izgradnji.

SEOS je na društvenim mrežama objavio da traži da se razmatra narodna inicijativa kojom bi se van snage stavio taj pravni akt, koji Savez smatra, kako su naveli, „nakaradnim i nenarodnim“.

(Telegraf.rs)