LEGIJA VIŠE NE STANUJE OVDE: U vili zloglasnog specijalca igraju se deca sa specijalnim potrebama (FOTO)

U delu kuće Milorada Ulemeka, u beogradskom naselju Filmski grad, otvorena specijalna predškolska ustanova "Dečiji klub", dok drugi deo vile povremeno posećuje Legijina sestričina

VILA PROMAJA! U jednom od najlepših delova Beograda, naselju Filmski grad, u raskošnoj kući u kojoj je nekada živeo komandant JSO-a Milorad Ulemek Legija, sada je pustoš, u šta su se uverili reporteri Telegrafa na licu mesta.

Deo vile pretvoren je u dečiji vrtić, dok je druga polovina kuće potpuno pusta, a od nekadašnjeg dečijeg igrališta ispred vile, kojeg je podigao bivši komandant "Crvenih beretki", ostala je samo livada sa rupama u zemlji koje svedoče da su tu nekada bile ljuljaške, klackalice i drugi rekviziti.

U zloglasnoj kući specijalca osuđenog za ubistvo premijera Đinđića, koju mu je država trajno oduzela, sada žive i igraju se deca sa specijalnim potrebama. "Dečiji klub" nalazi se u jednoj polovini, dok u drugoj, površine 149 kvadrata, povremeno boravi Legijina sestričina.

Od prvobitnog plana da Legijina kuća bude prodata na licitaciji odustalo se pošto je procenjeno da niko ne bi smeo da je kupi, te je tako Ulemekova kuća od 180 kvadrata dodeljena Gradu Beogradu za otvaranje specijalne predškolske ustanove.

Najpre se planiralo da Legijina kuća bude pretvorena u starački dom, ali su stručnjaci, ipak, procenili da je ovaj objekat pogodniji za smeštaj dece.