Opština Palilula dodelila 400 dečijih auto sedišta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Gradska opština Palilula organizovala je akciju besplatne dodele 400 dečijih auto sedišta namenjenih deci uzrasta od šest do 36 meseci

Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Pod motom "Da se bezbedno vozimo" podela dečijih auto sedišta obavljena je u Centru za kulturu "Vlada Divljan" uz prisustvo predsednika Gradske opštine Palilula Miroslava Ivanovića koji je i uručio auto sedišta pojedinim roditeljima.

Ovom događaju prisustvovala je i zamenica predsednika GO Palilula Ivana Medić i članovi Opštinskog veća. Pre početka podele auto sedišta roditelje i sve prisutne pozdravili su član Opštinskog veća i predsednik Saveta za bezbednost saobraćaja GO Palilula Aleksandar Karadžić i predstavnik Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije Veljko Ćurčić.

Foto: Promo/ Vladimir Lalić

Oni su se zahvalili Sekretarijatu za saobraćaj Grada Beograda koji je obezbedio sredstva za nabavku auto sedišta, kao i svima drugima koji su učestvovali u uspešnom sprovođenju ove akcije. Saradnica Agencije za bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović održala je prezentaciju za roditelje o pravilnoj upotrebi dečijih auto sedišta. Pravo na dobijanje auto sedišta imala su deca sa prebivalištem na teritoriji opštine Palilula. Prijave su se, uz dokumentaciju koja je bila potrebna, podnosile u Opštini Palilula od 30. oktobra do 10. novembra. Pošto je broj sedišta bio ograničen, podela sedišta je obavljena po redosledu pristiglih prijava i to u dve kategorije uzrasta dece - od šest do 18 meseci i od 18 do 36 meseci. Za obe kategorije obezbeđeno je po 200 dečijih auto sedišta.

(Telegraf.rs/PR)