Treću godinu slavim 1. maj na Adi, ali ovakva pustoš... Jutarnji prizor šokirao naše reportere

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jutro je na Adi osvanulo pusto

Međunarodni dan rada tradicionalno se proslavlja u prirodi, pod otvorenim nebom. Roštiljanje je kao glavno obeležje uranka i aktivnosti koje se vezuju za ovaj dan, međutim ove godine čini se da je većina ipak preskočila tradiciju, s obzirom da Ada Ciganlija nije posećena kao prethodnih godina.

Ekipa Telegraf.rs posetila je Adu Ciganliju kako bi prenela atmosferu i dešavanja sa terena, međutim situacija nas je vidno iznenadila.

Naime, koliko se očekivalo ljudi, ni upola nije bilo. Jako malo naroda došlo je da roštilja, a sudeći po onome što smo zatekli mahom su bila deca. Prizor je bio takav da su se svega nekoliko grupica sa decom zabavljala uz domaču muziku koju su puštali preko zvučnika, nasmejani šutirali loptu i družili se.

Jedan od kamepra govorio je za Telegraf.rs kako već treću godinu za redom 1. maj proslavlja na Adi, međutim priliv ljudi ga je ove godine dosta iznenadio.

"Moram da kažem da sam blago je reći šokiran. Ja već treću godinu praznik rada proslavljam na Adi, ali ovolika pustiš, to stvarno do sada nisam mogao ni da pretpostavim. Ne znam zašto nema ljudi, očigledno je većina otišla na neko putovanje ili su ove proslave prešle u dvorišta, mada se i ljudi više ne druže kao nekada. Ljudi pa dajte dođite da roštiljamo i da se dobro provedemo", istakao je sagovornik.

Pitali smo izletnika kako se provodi, a on je za Telegraf.rs odgovorio da je za sada dobar provod, ali da očekuje i još društva.

"Od šest ujutru sam ovde, planiram da ostanemo do kraja dana. Današnje aktivnosti su nam da roštiljamo, da se lepo provedemo, svakako očekujemo još ljudi", izjavio je sagovornik.

Nešto starija populacija nije želela da daje izjave, međutim, ono što smo saznali jeste da su došli na kratko, da žele da ostanu do 14 časova. Kod njih na meniju za danas zateklo dosta ćevapa, kobasica, krilaca i vešalica. Istakli su da su potpuni amateri, i da im je ovo prva godina da na ovakav način proslavljaju na 1. maj.

Kod jedne žene primetili smo primamljivi lonac kji se krčkao na vatri, kada smo prišli saznali smo da se unutra dinsta luk, ali nije želela da otkrije šta se sprema, mada je naša ekipa bila pozvana da proba jelo kada se zavši. Nažalost, jelo nismo uspeli da sačekamo, ali verujemo da je i više nego ukusno.

Popijene limenke dece ostavljaju pored stola, na travi, ali se mi nadamo da će pokupiti sve za sobom, kako bi ljudi iz Gradske čistoće imali što manje posla.

Primetili smo dosta pripadnika policije, ali i komunalaca koji su u pripravnosti, nadgledaju sve kako ne bi došlo do incidenata.

(Telegraf.rs)