Beograđanina jutros na Košutnjaku dočekalo iznenađenje: "Ovako nije bilo ranije za Prvi maj"

M. L.
Vreme čitanja: oko 1 min.
Foto: Nikola Tomić

Košutnjak je i ove godine omiljena destinacija za proslavu 1. maja u prestonici, a Beograđani su od ranog jutra pristizali na to izletište kako bi obeležili praznik rada uz tradicionalni roštilj, muziku i sportske aktivnosti.

Među izletnicima je i Miroslav Šekularac koji je svake godine za prvomajski uranak na Košutnjaku gde sa prijateljima provodi vreme u druženju, pripremi roštilja, ali i drugih jela.

''Došli smo jutros oko sedam sati, svake godine smo skoro na istom mestu. Ranije smo dolazili uveče da zauzmemo mesto, ali poslednjih godina ne, jutros smo našli slobodno mesto'', rekao je Šekularac za Tanjug.

Kako kaže, jedne godine su kuvali svadbarski kupus, a danas je na meniju više jela - ražnjici sa svinjetinom, slaninom i paprikom, riblja čorba u kotliću i podvarak na talandari.

''Nas trojica kuvamo za nas desetak sa decom. Ostaćemo dok bude sunca, uvek smo ostajali do kraja, i kad je kiša i kad je suvo, neće nas oterati kiša, ako je i bude'', kazao je je Šekularac i dodao da je dobro druženje najvažniji sastojak proslave Prvog maja.

Veliki broj Beograđana prvomajski uranak dočekao je i na drugim popularnim izletištima kao što su Zvezdarska šuma, Avala i Ada Ciganlija.

(Telegraf.rs/Tanjug)