SAJAM ETNO-HRANE: Aronija i puževi najpopularniji, ali na slaninu i dalje najveća navala (FOTO)

Pogledajte na šta miriše hala 3 Beogradskog sajma, kako sirevi mogu da pocrvene i da li su puževe kućice jestive...

Sedmi po redu Sajam etno-hrane i pića održava se u hali 3 Beogradskog sajma, a među nekoliko desetina izlagača posebno se ističu proizvođači sokova, vina i slatkiša od aronije, gotovih jela od puževa, kao i mađarskih sireva sa kimom i mirođijom. Ipak, Srbi po tradiciji najviše kupuju mesne prerađevine.

Već na ulasku u halu Sajma opijaju i greju najrazličitiji prijatni mirisi. Nos vas najpre "vodi" do štanda na kome domaćice iz Pačira, sela kraj Bačke Palanke, prodaju kačkavalje neobičnih boja. Ne znate da postoji crveni kačkavalj? Postoji i ima ukus ljute paprike. Takođe, možete probati i kačkavalje sa mirođijom i kimom, kao i specijalni maslac. Ovo zadovoljstvo košta 600 dinara po kilogramu ili 200 dinara po komadu.