Ko može da stane na put bahatim taksistima kod "Ušća"? (FOTO) (VIDEO)

Samostalni taksisti sprečavaju ostale kolege da primaju mušterije. Komunalna policija tvrdi da to nije njihova nadležnost, a ispaštaju građani jer plaćaju i do četiri puta skuplju vožnju

Samostalni taksisti sprečavaju kolege iz beogradskih udruženja da rade ispred Tržnog centra "Ušće" blokirajući ih svojim vozilima na taksi stanici, naočigled komunalnih policajaca koji tu svakodnevno dežuraju!

Umesto da omoguće nesmetano funkcionisanje taksi prevoza, što spada u njihovu nadležnost, komunalni policajci svojim nečinjenjem praktično "legalizuju" uzurpiranje najprometnije taksi stanice u gradu. Taksisti koje popularno zovu "samostalci", jer ne pripadaju nijednom udruženju, bukvalno su zagospodarili ovom lokacijom.

Iako stranka ima pravo da bira u koji taksi će da uđe, bez obzira na to koje vozilo je prvo na redu, samostalni taksisti svoje automobile parkiraju tako da ostale kolege fizički ne mogu da izađu iz stanice. Ne samo kad prime poziv preko radio-stanice ili kad stranka uđe u vozilo, već i ako to žele iz privatnih razloga.

(Ekipa Telegrafa)