Rešen problem bahatih taksista kod Ušća (FOTO)

Nakon pisanja našeg portala, a na inicijativu Komunalne policije, održana je serija sastanaka s predstavnicima taksi prevoznika. Sve odluke donete su u najboljem interesu građana

KONAČNO RED! Taksisti kod TC "Ušće" moraće da budu parkirani samo u levoj traci na stanici, građani mogu da biraju vozilo koje će ih voziti a Komunalna policija moraće da reaguje na svako kršenje gradskih odluka.

Ukratko, ovo je rezultat sastanaka predstavnika Komunalne policije i taksi prevoznika, održanih nakon pisanja Telegrafa o problemima sa kojima se susreću pojedini vozači na ovoj stanici, a koji štetu nanose najpre građanima.

Serija sastanaka počela je u petak, 1. februara, svega nekoliko sati nakon što je Telegraf objavio da kod "Ušća" postoji problem. Sastanak je organizovao lično načelnik Komunalne policije Nebojša Tomić. On kaže da je u interesu građana bilo da ovaj problem bude što pre rešen.

- Mi smo odmah pozvali predstavnike taksi prevoznika na sastanak, da vidimo šta tu može da se uradi. Zahvaljujući dobroj saradnji, doneli smo odluke koje će odsad morati da se primenjuju - objašnjava Tomić za Telegraf.

Njegov kolega iz "Žutog taksija" Aleksandar Bjelić kaže da su ove odluke već postojale, ali da se nisu dovoljno primenjivale.

- Ceo taj problem kod "Ušča" je proizvod samovolje jedne grupe ljudi koja je uzurpirala taj prostor. Mi smo sa ljudima iz Komunalne policije dogovorili da će se ove odluke poštovati i u poslednjih nekoliko dana one se zaista i poštuju, videćemo za dalje. Inače, Komunalna policija zaista radi sve što je u njihovoj nadležnosti i imaju razmevanja za svaki problem koji iskrsne - kaže Bjelić.

Ono što je u ovoj, ali i drugim sličnim pričama najvažnije jeste da građani neće biti oštećeni. Njihova sloboda da biraju vozila i prevoznike koji će ih voziti neće biti dovedena u pitanje.

(E. T. / Foto: Marko Todorović, Milena Đorđević)