BRUKA: Jedna viršla, jaje i osušen hleb za trudnice i mame u Gradskoj bolnici! (FOTO)

Ivana Ć., koja se porodila 19. februara i koja je trudnoću održavala upravo u ovoj ustanovi, kaže da hrana koju su ona i cimerke dobijale nije bila prilagođena njihovim potrebama

Trudnice i mame koje su se tek porodile na Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo u Gradskoj bolnici u Beogradu za obroke dobijaju po jednu viršlu, jaje, osušen hleb i "kuvana" jela bez ukusa, a u velikom broju slučajeva to moraju da jedu bez pribora.

Kako je za Telegraf ispričala Ivana Ć., koja se porodila 19. februara, a koja je trudnoću održavala upravo u ovoj ustanovi, hrana koju su ona i njene "cimerke" dobijale bila je loša i nije bila prilagođena potrebama mama koje su tek donele na svet bebe.

- Posluživana hrana je, najblaže rečeno, očajna i u pitanju su namirnice koje se ne spremaju u bolnici već im se odnekud sve doprema. Svakodnevno smo dobijali otužnu hranu i bez adekvatnog pribora. Na primer, uz jaje i viršlu dobile smo samo po nož za mazanje, ali ne i viljušku, i to nije slučajnost, već svakodnevna pojava - kaže Ivana i dodaje:

(M. Stojanović)