BAHATO: Parkiraju, ne misle na majke s bebama

Revoltirana majka koja je svakodnevno prinuđena da bebu u kolicima vozi po prometnom kolovozu jer su trotoar zauzeli automobili rešila je da dokaz bahatosti postavi na društvene mreže i pokrene akciju "Za bezbedniju vožnju beba"

Kada automobili zauzmu trotoare, majke, prinuđene da bebe voze kolicima po kolovozu, postaju superheroji - "žongliraju" između vozila koja jure i onih parkiranih.

Tako je jedna naša sugrađanka rešila da putem Fejsbuka pokrene akciju za bezbedniju vožnju beba u kolicima.

- Zbog ovakvih koji bahato parkiraju, svakodnevno spuštam svoju bebu na kolovoz i čekam kada će neko zajedno da nas pokupi u Ulici Maksima Gorkog, gde je ovaj snimak napravljen, autobus br 26, na primer. Molim vas, imajte svest o nama, četvorotočkašima, kada parkirate i podržite me, jako mi je bitno - napisala je majka koja nije želela da čeka da rešenje padne s neba.

Njena akcija je od juče do danas po podne dobila već više od 1.000 "lajkova", a mi vas pozivamo da nam prijavite ne samo prilikom parkiranja, već i ostale vrste bahatosti na koje nailazite svakodnevno, a koje ćemo pokušati zajedno da iskorenimo.

undefined

Od čitaoca smo dobili fotografiju uz komentar da nekad, nažalost, i oni koji bi trebalo da štite red postupaju kao da su imuni na zakon i propise.

- Policijski automobil na trotoaru, pored pešačkog prelaza, fotografisan je sinoć, oko 20 sati na uglu ulica Save Kovačević i Mileševske, preko puta škole Sava Kovačević - objasnio je naš čitalac.

Na adresu redakcija@telegraf.rs pošaljite fotografije primera bahatosti naših sugrađana koji, možda namerno a možda i nesvesno, otežavaju život ljudima oko sebe.

(Telegraf.rs)