ŠKOLARCI, PAŽNJA: Besplatne škole sporta i umetnosti u Beogradu

Plivajte, igrajte tenis ili neki od kolektivnih sportova, a ako niste ljubitelji sporta, priključite se nekoj od slikarskih ili muzičkih radionica. Svi programi su besplatni i traju do kraja raspusta

Foto: Tanjug

Beogradski školarci moći će, do kraja raspusta, da pohađaju besplatne škole plivanja, tenisa, odbojke, košarke, fudbala i rukometa, radionice slikarstva ili školu grafike ili da nauče da prave bespilotne letelice.

Kako je objasnio gradski sekretar za sport i omladinu Aca Kovačević, to telo će ovog leta finansirati više od stotinu sportskih sadržaja u organizaciji 61 sportske organizacije na teritoriji svih 17 beogradskih opština.

On je prezicirao da će većina programa biti realizovana u 15 beogradskih sportskih centara, kao i na Adi Ciganliji, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja i Zavodu za sport i medicinu sporta.

- Kao i svake godine, u ponudi će se naći i sportsko-rekreativni kampovi za mlađi školski uzrast, škole plivanja i vaterpola u realizaciji sportsko-rekreativnih centara i klubova, škole tenisa, organizovanih škola sportova sa loptom i turnira, škole skijanja na vodi, jahanja, kao i različite vrste programa za osobe sa invaliditetom. Na osnovu analize predloženih programa planirano je da bude obuhvaćeno oko 30.000 beogradskih učenika sa više od 15.000 sati angažovanosti - ukazao je Kovačević.

PLIVANJE

On je podsetio da će, uporedo sa sportsko-rekreativnim programima, tokom letnjeg raspusta 12 sportskih centara ("Tašmajdan", "Banjica", "Vračar", GCFK, "Košutnjak", "Novi Beograd", "Pinki", "Zvezdara", "Gale Muškatirović", "Mladenovac", "Obrenovac", "Lazarevac – Kolubara" ), a u saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu, omogućiti jedan besplatni dan u sedmici (sreda) za sve učenike beogradskih osnovnih i srednjih škola.

Sve detaljne informacije u vezi s programima, načinom prijavljivanja, mestom i satnicom mogu se videti OVDE.

(Telegraf.rs / Beoinfo)