Spasioci na Adi spasli dve devojke od davljenja!

J. B. (17) iz Begaljice D. A. (18) Leštana spasioci na Savskom jezeru spasli su od davljenja, jer su se kupale u delu u kom ono nije dozvoljeno i to na oko 20 metera od obale

Na Adi Ciganliji tokom popodneva došlo je do incidenta u kome su umalo nastradale dve devojke, ali su ih dežurni spasioci JP "Ada Ciganlija" spasli od davljenja, saopšteno je iz tog preduzeća.

Devojke su se, kako je navedno u saopštenju, kupale u delu Savskog jezera u kojem kupanje nije dozvoljeno i to na oko 20 metera od obale, a spasioci su ih izvukli na obalu i spasli davljenja.

Reč je o J. B., koja ima 17 godina iz Begaljice, i D. A., koja ima 18 godina iz Leštana, a incident se dogodio nešto posle 17 sati.

One su na kupalištu bile u društvu dva prijatelja i iako ih je spasilac više puta opomenuo da izađu iz vode, nisu ga poslušale, iako su obe neplivači, stoji u saopštenju.

Nakon što su spasioci izvukli devojke na obalu, intervenisala je i ekipa Hitne pomoći, a spasilačkoj službi pomogao je jedan od dvojice mladića u čijem društvu su bile devojke, jer je tokom intervencije ostao priseban.

Iz JP "Ada Ciganlija" ponovo apeluju na sve posetioce da se ponašaju odgovorno na kupalištu.

(D. Z. / Tanjug)