Više stotina gledalaca na prvom edukativnom TEDx-u

Zahvaljujući live stream prenosu, gledaoci u regionu mogli su da čuju nove ideje o učenju matematike, kako muzičke numere leče gojaznost i dijabetes, kako dizajnirati umetničke proizvode i još mnogo zanimljivih tema

Više stotina ljudi pratilo je danas prvi edukativni TEDx u regionu, koji se održao u kompaniji LINK group u Beogradu. Zahvaljujući live stream prenosu koji je obezbedila ITAcademy događaj su od svojih kuća pratili mnogi iz zemalja u okruženju, ali i šire.

Oni koji su pak uspeli sebi da obezbede lično prisustvo na konferenciji TEDxZemunED imali su priliku da uživaju u sjajnoj atmosferi i druženju, te da upoznaju mnoge nove TEDx-ovce i steknu nova prijateljstva. Fotografije posetilaca u neobičnom TEDx ramu, kao i one sa "Bio sam ovde" znakom šerovane su po društvenim mrežama još pre zvaničnog početka TEDx-a.

Velimir Dedić je već na samom početku iznenadio slušaoce svojim originalnim tumačenjem učenja matematike, te skretanjem pažnje na to koliko su u stvari dobro znanje i razumevanje ove  prirodne nauke važni za lični uspeh pojedinaca, ali i celog društva, te koje se sve savremene tehnologije e-učenja mogu pomoći u tome.

Predstavnice Remake festivala pokazale su učesnicima kako svako od nas, a ne samo umetnici i oni koji se profesionalno time bave, mogu da dizajniraju i prave brojne zanimljive i kreativne umetničke proizvode.

(Telegraf.rs)