KRIZA: Peciva uveče upola cene, narod u redovima

Ono što je nekada bilo nezamislivo, sad postaje ustaljena praksa sve većeg broja pekara u samom centru Beograda - ljudi uveče kupuju polubajato pecivo za sutra!

U sve većem većem broju pekara u Beogradu je u ponudi da se nakon 17 ili 19 časova proizvodi prodaju upola cene!

Ono što je nekada bilo nezamislivo, sada postaje ustaljena praksa sve većeg broja pekara u samom centru srpske prestonice, pa tako možete nabaviti 100 grama žu-žua za 30 dinara, đevrek za 15, a rol-viršlu za 40 dinara.

U pitanju nisu sveži proizvodi, ali i bez obzira na to, "bajata" peciva imaju sve veći broj kupaca. U jednoj od pekara na Bulevaru kralja Aleksandra, navode da su se na ovaj potez odlučili pre nekoliko meseci.

- Nismo praktikovali takvu vrstu prodaje do kraja prošle zime. To da se peciva prodaju upola cene u večernjim satima je bilo karakteristično za pekare koje su na obodima grada, koje nemaju veliki promet, i čiji su se vlasnici dosetili da na originalan način povećaju promet. Međutim, kako je vreme prolazilo, sve veći broj pekara je počelo da sledi taj trend, pa se ponuda s pecivom po jeftinijoj ceni proširila svuda po gradu i došla do centralnih pekara - kaže prodavačica Branka.

(Telegraf.rs)