Dobra prodaja luksuznih stanova uprkos krizi

Iako svi ekonomski parametri govore da se nalazimo u dubokoj finansijskoj krizi, prodaja luksuznih stanova teče neometano

U beogradskom stambenom kompleksu „West 65" već je prodato oko 120 luksuznih stanova čiji kvadratni metar košta 2.000 evra - a to znači da kvalitet prodaje nekretnine bez obzira na ekonomsku situaciju, ocenio je generalni direktor kompanije "Farley Investors", koja je deo grupe "PSP Farman", Branko Trkulja

- Kvalitet se uvek prepoznaje i to je ono što prodaje nekretnine bez obzira na stanje na tržištu - rekao je Trkulja Tanjugu.

Stambeno-poslovni kompleks „West 65", koji se nalazi na uglu Ulice Omladinskih brigada i trase unutrašnjeg magistralnog prstena, imaće ukupno 152.000 kvadratnih metara, od čega 106.000 nad zemljom i 46.000 pod zemljom, a vrednost celog projekta je oko 170 miliona evra.

Do sada je završena prva etapa izgradnje, sa 150 stanova, 19 maloprodajnih lokala i oko 230 podzemnih parking mesta, a oko 120 stanova je prodato još u fazi gradnje.

Trkulja je najavio da će krajem ovog meseca ili početkom avgusta početi druga etapa gradnje sa novih 100 stanova, koji će biti useljeni do septembra iduće nedelje, 16 maloprodajnih lokala i pripadajućim podzemni parking mestima.

Objekti su dobili upotrebne dozvole i stanari mogu odmah da ih uknjiže u katastru nepokretnosti, što je jedinstven slučaj u Srbiji - da su sva imovinska prava vlasnika stanova ostvarena i zaštićena u momentu potpisivanja primo-predajnih zapisnika i useljavanja.

(Telegraf.rs / Tanjug)