ČEŽNJA DUGA 23 GODINE: Neobična priča o ljubavi Beograđanina i automobila

Marko Ilić se u "volksvagen karman" zaljubio na prvi pogled, daleke 1970. Kasnije bi, s vremena na vreme, na beogradskim ulicama uspevao da ugleda svog ljubimca, ali ga je kupio tek 1994. godine

Marko Ilić je prvi put video "volksvagen karman" na Senjaku 1970. kao student Saobraćajnog fakulteta. Tada je za njega predstavljao san. Posle 23 godine potrage, čežnje i ljubavi, uspeo je da kupi ovaj automobil koji je neko vreme bio u vlasništvu dvojice poznatih fudbalera i jedne estradne zvezde.

U njega se, kako kaže, zaljubio na prvi pogled, a koliko mu je potraga od 23 godine bila duga i teška, toliko mu je sad drago što može da uživa u čarima četvorotočkaša koji je proizveden davne 1969.

Automobil ove vrste je jedini u Srbiji, a nekada ih je bilo 10. Uvezen je u Jugoslaviju 1970, kada ga je Marko prvi put primetio, a od tada je promenio nekoliko vlasnika.

Ubraja se u jedan od najlepših oldtajmera u našoj zemlji, a pored toga što je star, da bi automobil bio oldtajmer, on mora da ima autentičnost iznad 80 odsto.

- Ne mogu reći da nikada ne bih prodao svog ljubimca, jer je današnje vreme takvo da je novac jako bitan, ali ne bih pristao na pravu cenu. Jedino u slučaju basnoslovne ponude bih dobro razmislio i verovatno pristao - priznaje Marko, i kaže da će ovaj automobil posle njega verovatno postati vlasništvo njegove ćerke.

Inače, zna se sigurno da je automobil koji je sada u posedu Marka Ilića bio nekada vlasništvo dva poznata fudbalera tog vremena, a kako Marko kaže, najverovatnije je da je jedan od njih bio Dragoslav Šekularac.

(Mićo Babić)