BESPLATNO PARKIRANJE: Mesto u zelenoj zoni dobrovoljnim davaocima krvi

Zajednička inicijativa, koju su pokrenuli Parking servis i Institut za transfuziju krvi Srbije, deo je letnje akcije dobrovoljnog davanja krvi zbog deficita koji nastaje usled visokih temperatura i godišnjih odmora

Svi dobrovoljni davaoci krvi na teritoriji Beograda koji se odazovu pozivu Instituta za transfuziju krvi i daju krv od 8. do 31. avgusta, kao "poklon" od Parking servisa dobijaju tri sata besplatnog parkiranja u zelenoj zoni.

Kako je saopštila Gradska uprava, zajednička inicijativa, koju su pokrenuli Parking servis i Institut za transfuziju krvi Srbije, deo je letnje akcije dobrovoljnog davanja krvi zbog deficita koji nastaje usled visokih temperatura i godišnjih odmora.

Krv se može dati u Institutu, Svetog Save 39, na prvom spratu od sedam do 19 sati, u transfuziomobilu na Trgu republike od devet do 19 sati radnim danima i subotom, u Urgentnom centru non-stop ili u okviru akcija terenskih ekipa.

Zaposleni u Parking servisu nekoliko puta godišnje organizuju akcije dobrovoljnog davanja krvi, a u poslednjoj akciji, održanoj sredinom juna, odazvala su se 42 radnika tog preduzeća.

U saopštenju je navedeno i da Parking servis poklanja, u okviru redovne akcije "Bebi parking karta" i 30 sati besplatnog parkiranja roditeljima svake novorođene bebe.

(Telegraf.rs / Tanjug)