SRPSKA SRAMOTA: Ne zna se gde je grob profesora Koste Vujića!

- Nažalost grob na Novom groblju profesora Koste Vujića više ne postoji. Za vreme snimanja rimejka filma, i serije koja je napravljena od tog materijala, on je nestao. O čemu se radi, ne znam, ali je verovatno tokom godina, njegova grobnica prodata nekome - kaže Milovan Vitezović, pisac scenarija za film o čuvenom profesoru

Zemni ostaci profesora Koste Vujića, jednog od najpoznatijih profesora sa početka 20. veka, izvađeni su sa Novog groblja pre određenog vremena, tako da je ovaj čuveni pedagog, o kome je nedavno emitovana i TV serija ostao bez grobnog mesta, saznaje Telegraf.rs.

Vujić je preminuo sada daleke 1909. godine, i bio je sahranjen u grobnici koju je izgradio za života na Novom groblju. Tokom života se nije ženio, i nije ostavio potomke iza sebe.

Kako saznajemo, na Novom groblju trenutno postoje tri grobnice na kojima stoji natpis Kosta Vujić, ali se veoma pozdano zna da nijedno od njih ne pripada čuvenom profesoru. Ovu informaciju nam je potvrdio i Milovan Vitezović, pisac scenarija za originalni film koji je snimljen 1972. godine.

(Telegraf.rs)