Unapređena verzija aplikacije "Beograd priča"

Popularna aplikacija nedavno je osvežena novim lokacijama, tako da svi posetioci i sami Beograđani mogu da saznaju zanimljivosti o beogradskoj tvrđavi, Bogorodičinoj crkvi u Zemunu, Spomeniku neznanom junaku

Beograd nastavlja da otkriva svoje priče i u unapređenoj verziji aplikacije "Beograd priča" Telekoma Srbija, koja je obogaćena novim lokacijama i zanimljivostima o najznačajnijim gradskim znamenitostima.

Već dva meseca, putem besplatne aplikacije Telekoma Srbija, srpska prestonica deli svoje priče i skrivene detalje sa svim sugrađanima i stranim turistima. Građevine koje datiraju od Singidunuma do današnjeg Beograda, na najlepši način su predstavljene i fotografijama i rečima. Pored istorijskih činjenica, aplikacija vam nudi i zanimljivosti o mestima na kojima ste se možda mnogo puta našli, ali niste znali šta kriju pod velom tajne.

Nakon preuzimanja aplikacije, dovoljno je da korisnik podigne kameru pametnog telefona i, zahvaljujući konceptu "proširene stvarnosti", na ekranu će se pojaviti informacije o nazivu i udeljenosti lokacija u njegovoj blizini. Po izboru željene lokacije, otvora se kratak istorijski prikaz i audio-naracija, tako da posetilac može da se usredsredi na arhitekturu građevina, na detalje a ne na ekran telefona. Ucrtane rute, koje povezuju lokacije kao posebne ambijetalne ili istorijske celine, omogućavaju da se razgledanje unapred isplanira.

(Telegraf.rs)