Hranom se otrovalo 90 osnovaca! (FOTO) (VIDEO)

Oko 90 đaka iz četiri beogradske škole otrovalo se hranom koju su dobili za ručak u boravku, a koja im je dopremljena iz restorana "Zlatna varoš". Hodnici u dečijoj bolnici u Tiršovoj puni malaksale i povraćanjem iscrpljene dece

Skoro 90 učenika iz beogradskih osnovnih škola "Branko Radičević" na Novom Beogradu, "Milena Pavlović Barili" iz Višnjičke Banje i "Ćirilo i Metodije" na Zvezdari i "Sava Šumanović" sa Altine otrovalo se ručkom u dnevnom boravku.

Ovaj broj se menja iz minuta u minut jer još pritižu novi pacijenti  koji su po hodnicima dečije kinike u Tiršovoj. Atmosfera u bolnici je haotična, decom su po hodnicima i povraćaju, vidno iscrpljeni.

Kako kažu u školi, nastavno osoblje jelo je istu hranu, a trovanje je konstatovano i kod direktorke škole, čije je zdravstveno stanje pogoršano.

U restoranu "Zlatna varoš", koji školu snabdeva hranom, kažu da oni isporučuje hranu za veliki broj škola, ali da su škole „Milena Pavlović Barili" i "Branko Radičević", gde su se deca otrovala, danas koristile i užinu od drugog dobavljača.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

.