ŽIVOT U MRAKU: Deo kolektivnog centra u Resniku i dalje bez struje! (FOTO)

- Žalili smo se i obraćali opštini Rakovica, Komeserijatu, Gradu Beogradu, predati su zahtevi za odlazak kod prvog potredsednika vlade i predsednika... - rekla je stanarka Kolektivnog centra u Resniku, dodajući da je vreme da neko nešto preduzme

Deo neformalnog Kolektivnog centra u Resniku, u kome su smeštena interno raseljena lica sa Kosova i Metohije, nedelju dana je bez struje zbog duga većeg od pola miliona dinara, a rešenje se ne nazire.Iz EPS-a pozivaju dužnike da se obrate EPS Snabdevanju, dok stanovnici Centra traže pomoć predsednika i vicepremijera.

Struja je, kako navode stanovnici Kolektivnog centra u kome ukupno živi 83 porodica, isključena prošle sedmice, ali samo onima koji žive u barakama firme "Graditelj".

EPS u saopštenju precizira da je neformalnom kolektivnom centru za interno raseljene sa Kosova isporuka električne energije obustavljena prošlog ponedeljka zbog duga od 590.000 dinara prema "EPS Snabdevanju", koji je nastao od 1. jula ove godine.

- U ovom slučaju Komerijat je apsolutno nemoćan - rekla je savetnik u Komesarijatu za izbeglice i migracije Srbije Jelena Marić. Marić je podvukla i da, kao što svi građani Srbije, moraju da plaćaju struju, to moraju i interno raseljena lica. Kako je objasnila, to jeste kolektivni centar jer se radi o nekoj vrsti kolektivnog stanovanja i ljudi koji žive u tim objektima su se samoinicijativno uselili, bez ikakvog uputa Komesarijata i bez uvida u njihovo socijalno-ekonomsko stanje.

(Telegraf.rs / Tanjug)