BEOGRAD: Usvojen rebalans budžeta

Rebalans je usvojen sa četiri glasa za, a protiv je glasala jedino članica Demokratske stranke u privremenom organu Tatjana Pašić

Privremeni organ Grada Beograda usvojio je na današnjoj sednici Predlog odluke o rebalansu budžeta za 2013. godinu. Na istoj sednici usvojen je i zaključak o davanju saglasnosti na izmene godišnjih planova 27 sekreterijata i agencija.

Rebalans je usvojen sa četiri glasa za i jednim protiv, a protiv je glasala članica Demokratske stranke u privremenom organu Tatjana Pašić.

Predviđeni prihodi su 77 milijardi dinara, a deficit 3,5 odsto ili 2,2 milijarde dinara.  Rebalansom je prepolovljen deficit Grada, a kako kažu, nije ugroženo funkcionisanje javnih preduzeća kao ni socijalna davanja.

Predsednik Privremenog organa Beograda Siniša Mali rekao je za RTS da su to uspeli prevashodno uvođenjem mera štednje, smanjenjem rashoda, ukidanjem nepotrebnih troškova, poput putovanja, dnevnica i troškova koji nisu prioritet u agencijama, sekretarijatima i direkcijama, kao i usklađivanjem dinamike kapitalnih investicija sa prihodima u budžetu.

(Telegraf.rs / Tanjug)