Srušena nacionalistička teretana u Šumicama!

Oko 40 policajaca i nekoliko izvršitelja posekli su sprave za vežbanje i uklonili ih za lice mesta u samo nekoliko minuta. Očevici kažu da su mislili da je u toku akcija hapšenja

Akcijom pripadnika policije, žandarmerije i Gradskog sekretarijata za inspekcijske poslove jutros oko 5 sati srušena je nacionalistička teretana u Šumicama.

Oko 40 policajaca i nekoliko izvršitelja posekli su sprave za vežbanje i uklonili ih za lice mesta u samo nekoliko minuta. Očevici kažu da su mislili da je u toku akcija hapšenja.

- Akcija rušenja je bila zakazana za juče u podne, ali je odložena zbog mirnog protesta oko stotinak mladih. Stražarili smo sinoć do kasno da nam ne bi uklonili teretanu, a momci koji su jutros došli u smenu zatekli su užasan prizor. Posekli su sprave, a nećemo dozvoliti da to urade i na ostalim teretanama, pa ćemo stalno dežurati - kaže Miša Vacić, predsednik pokreta SNP 1389.

Iz MUP-a još nema nikakvih informacija o ovom događaju. JKP "Zelenilo Beograd" podnelo je krajem oktobra prijavu protiv SNP 1389 zbog uzurpacije zelene površine na Konjarniku gde su postavili teretanu na otvorenom.

(Telegraf.rs)