Konačno kreće izgradnja Meriot hotela u BG

Branislav Grujić, predsednik kompanije "PFB Properties" koja investira u rekonstrukciju zgrade "Jugodrva", kaže da su posle više od godinu dana čekanja konačno dobili građevinsku dozvolu krajem septembra, a početkom novembra je postala i pravosnažna

Iako je još pre godinu dana najavljivan početak gradnje hotela iz lanca "Meriot", važni preduslovi za rekonstrukciju zgrade "Jugodrva" na Trgu republike u moderan gradski hotel ispunjeni su tek nedavno.

Početak radova može se očekivati već u januaru.

Branislav Grujić, predsednik kompanije "PFB Properties" koja investira u rekonstrukciju zgrade "Jugodrva", kaže da su posle više od godinu dana čekanja konačno dobili građevinsku dozvolu krajem septembra, a početkom novembra je postala i pravosnažna.

- Ne bih ovom prilikom ulazio u dublju analizu razloga za ovo kašnjenje, ali je ovo samo još jedan u nizu pirmera neefikasnosti administracije koja nas investitore izuzetno puno košta, a strane investitore odvraća od većeg angažovanja na našem tržištu. Krajnje je vreme da se nešto na tom planu učini u cilju pojednostavljenja procedure, smanjenja voluntarizma i poboljšanja efikasnosti rada administrativnih organa.

Inače, u pitanju je investicija vredna 25 miliona evra, a očekuje se da će stotinak ljudi raditi u hotelu i oko njega.

(Telegraf.rs / Izvor: Mondo)