FRKA U NAJAVI: Večeras izložba albanskim žrtvama, desničari najavljuju upad?

Dok neki smatraju da je ova izložba nova provokacija, desničari su otišli korak dalje i najavili večeras upad na izložbu s parolama "Smrt Srbima" i "Kosovo Republika"

U Kulturnom centru Beograda od 18 časova održaće se izložba dve Albanke o zločinima nad Albancima u Podujevu.

Dok neki smatraju da je ova izložba nova provokacija, desničari su otišli korak dalje i najavili večeras upad na izložbu sa parolama "Smrt Srbima" i "Kosovo Republika".

Naime, nacionalističi pokret "SNP Naši" pozvao je na zvaničnom sajtu "sve na izložbu šiptarskih umetnica", dok su u komentarima sadržane pretnje.

Kulturni centar Beograda biće domaćin ove izložbe, a pitanje koje se otvara je da li bi Srbi mogli da u Prištini organizuju izložbu o o ubistvu dečaka na Bistrici u Goraždevcu, o masakru srpskih žetelaca u Starom Grackom ili masakru srpske dece u kafiću „Panda" u Peći.

Kako Telegraf saznaje, jake policijske snage obezbeđivaće večerašnju izložbu, a određeni broj policajaca već sada je raspoređen u i oko Kulturnog centra Beograda.

- Prijavili smo uredno događaj i policija će obezbeđivati večerašnju izložbu. Ne plašimo se i očekujemo da sve prođe bez incidenata - rekli su nam u Kulturnom centru Beograda.

(Telegraf.rs)